top of page

Het geheim van oogcontact

Ken je dat heerlijke gevoel van verliefdheid waarbij je elkaar zwijmelend in de ogen kijkt? Japanse onderzoekers ontdekten het geheim achter dit fenomeen en hoe je elke dag verliefdheid kunt ervaren!
In de poppetjes van de ogen

Volgens Japanse wetenschappers wordt dat heerlijke gevoel veroorzaakt door pupilsynchronisatie. Als verliefde stellen oogcontact maken, worden hun pupillen ongeveer even groot. Met het vergroten van de pupil komt ook oxytocine vrij. Oxytocine is het gelukshormoon dat jou al die heerlijke verliefde gevoelens bezorgt. Verliefde mensen zweven dus high door het leven dooor pure pupilsynchronisatie!Kloppend hart

Onderzoekers in Leiden ontdekten weer een ander effect van oogcontact namelijk, als twee mensen elkaar diep in de ogen kijken, synchroniseert hun hartritme. Dus niet alleen de pupillen worden even groot, maar ook onze hartslag wordt op elkaar afgestemd. Uit experimenten met stellen die elkaar voor het eerst ontmoeten, bleek dat hartslagsynchronisatie dé indicator is of mensen zich tot elkaar aangetrokken voelen of niet.


3 minutes eyecontact a day, keeps the therapist away!

Als je weet wat het effect is van oogcontact dan heb je meteen de sleutel in handen om elke dag weer verliefd te worden op je partner, ook in een langdurige relatie. Kijk elkaar elke dag drie minuten in de poppetjes van de ogen en je liefdesleven blijft als een zonnetje!Saskia Paulissen is relatiecoach voor stellen en singles! Meer weten wie Saskia is en wat ze voor je zou kunnen betekenen? Een gratis kennismakingsgesprek, telefonisch, online of in Apeldoorn, is zo gemaakt!


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page